Under två dagar på Sjöstaden Skybar kommer Tareq Taylor på plats att presentera Mellanösterns fantastiska matkultur. Mellanöstern har en stor variation av smaker, dofter och färger som speglar en historisk och mångfacetterad matkultur som ligger Tareq varmt om hjärtat.

När

6-7 November (Bokningen öppnar 16 oktober)

Meny tidig sittning 4-rätter 695:-

Babaganoush med fetaost, granatäpple, friterat pitabröd, mynta &
hummus med ryggbiff, persilja, grön chili, pinjenötter och olivolja

Grillad dorado med tahini sås, mangosås, tomat, gurka, citron, salladslök och sumak

Dekonstruerad Maklobeh  – lammbog med kardemumma, svartpeppar, kryddpeppar och kanel, aubergin, ris, yoghurt och stekt mandel

Mahalabi (arabisk pannacotta ) med rosvatten, pistagenötter och baklava

Meny sen sittning 5-rätter 795:-

Babaganoush med fetaost, granatäpple, friterat pitabröd, mynta &
hummus med ryggbiff, persilja, grön chili, pinjenötter och olivolja

Grillad dorado med tahini sås, mangosås, tomat, gurka, citron, salladslök och sumak

Grillad bläckfisk med mild harissa, grillad lökkräm och vinägrette
med persilja och korianderfrö

Dekonstruerad Maklobeh  – lammbog med kardemumma, svartpeppar, kryddpeppar och kanel, aubergin, ris, yoghurt och stekt mandel

Mahalabi (arabisk pannacotta ) med rosvatten, pistagenötter och baklava

Sittningar

Tidig: 17,00 – 17,15 – 17,30 – Sittningstid 2,5tim
Sen: 19,45 – 20,00 – 20,15

Baren

Baren håller öppet som vanligt och vill man äta så har Tareq skapat en street food meny som serveras i baren.